top

Blog & fordybelse

Vores persondatapolitik
22. maj 2018

Persondatapolitik

Guide til valg fra gravsted som familie gravplads eller ukendt fællesgrav i kiste eller urne

GDPR - Persondataforordningen: Alle data, herunder personoplysninger, opbevares og behandles krypteret, samt slettes automatisk i takt med vi ikke har behov for informationerne i vores digitale arbejdsgang, der er certificeret af Folkekirkens IT.

Guide: Danske gravsteder
13. juli 2017

Udvalg af gravpladser

Guide til valg fra gravsted som familie gravplads eller ukendt fællesgrav i kiste eller urne

Når man beslutter sig, for hvordan man selv ønsker at blive stedt til hvile, kan det være en god idé at orientere sig i hvilke muligheder, der er. Kirkegården fastsætter selv rammerne for gravstederne i forhold til krav om vedligeholdelse.

Guide: Hvis afdøde er ugift
29. juni 2017

Guide: Arv som ugift

Guide til arv hvis man er ugift med eller uden børn

Når man har boet sammen i mere end to år uden at være gift, så er man sidestillet med ægtefolk; Sandt eller falsk? Når vi taler om arv, er udsagnet så absolut falsk - og have meget store og alvorlige konsekvenser for familien.

Debat: Kan man dø af kærlighed?
15. juni 2017

Debat: Død af sorg?

broken-heart-syndrome når man dør af kærlighed

Debat: Når en livsledsager dør, kan sorgen være overvældende og for nogens vedkommende altoverskyggende. Men kan man faktisk dø af sorgen? Er det tilfældigheder, når en mand dør ganske kort efter sin kone? Læs og deltag i debatten.

Guide: Økonomi
30. maj 2017

Økonomi v. begravelse

Økonomi ved en begravelse eller bisættelse bestilt hos Bedre Begravelse

Prisen på begravelse eller bisættelse – Sådan holder du den nede uden at gå på kompromis med dine eller efterladtes ønsker.Her guider vi dig til, hvad du kan gøre for at reducere omkostningen til en begravelse eller bisættelse.

Guide: Donation af legeme
7. maj 2017

Myte/fakta: Donation

Donation af legme til videnskaben giver gratis rustvognskørsel til og fra instituttet, ikke bisættelsen

Der eksisterer mange myter om dét at donere sit legeme til videnskaben. Vi har samlet en række myter og fakta her, så du nemt kan få overblikket over, hvad det helt konkret betyder at donere sin krop til videnskaben, efter at man er gået bort.

Guide: Skal du huske!
26. april 2017

Tjekliste ved dødsfald

Guide til forberedelse af begravelse eller bisættelse

Når du som pårørende står med ansvaret for at anmelde et dødsfald og i forlængende heraf skal afslutte et liv med alle de praktiske elementer, der følger, herunder arrangere begravelse eller bisættelse, er der en række ting, som kan være gode at huske på.

Begravelse af et barn
1. september 2016

Stilhed eller kirke

Bedemand ved begravelse af foster eller bisættelse af barn under 18 år

Det er op til forældrene, hvordan de ønsker at tage afsked med deres barn. Ofte vælger forældre de helt små at holde en stille begravelse på kirkegården, mens ældre børn normalt bisættes i kirke eller på kapel.

Ønske om gør-det-selv
15. april 2016

Tip: Gør-det-selv

Guide til forberedelse af begravelse eller bisættelse

Hvis det åndeligt er bedre du eler I som familie ønsker at arrangere en fuld begravelse, kan vores gør-det-selv butik med fordel benyttes. Ellers vælg bedemandens tjenesteydelser til og fra efter behov og budget.

Vores handelsbetingelser
16. marts 2016

En fair handel, tak

BedreBegravelse.dk handelsetingelser er godkendt af e-mærket

Alt er gratis, indtil du/I betaler. Først når du/I har valgt at benytte et betalingskort, at betale med faktura (14 dages kredit) eller vælger, at boet selv skal betale (90 dages kredit), har vi en aftale.

Begravelse i kiste
7. marts 2016

Vælg en begravelse

Kiste begravelse bestilt hos bedre Begravelse

Bedemand kommer på hjemmebesøg for personlig samtale. Ved handlingen arrangeret af bedemanden, bæres kisten ud på gravpladsen for jordfæstelse. En kiste begravelse er dyreste valg, da gravstedet skal løbe i min. 20 år.

Sammenlign priser
7. marts 2016

Pris sammenligning

Økonomi ved en begravelse eller bisættelse bestilt hos Bedre Begravelse

Prisen er lavere, når du bestiller online end når du bestiller bedemandens hjemmebesøg. Vi yder dog, uanset hvad du vælger, prisgaranti som Danmarks billigste bedemand og matcher alle tilbud hos andre bedemænd.

Eksempel: Bestilt online
7. marts 2016

Bestil begravelse online

Kiste begravelse bestilt hos bedre Begravelse

Bestil den fulde begravelse online via 7 simple trin, hvor bedemanden ordner for afholdelse af begravelseshandling, som afsluttes med familien bærer kisten ud på gravpladsen for jordfæstelse på kirkegården.

Book: Advokatstyret klientkonto
16. januar 2016

Forudbestil begravelse

Forudbestil begravelse hos BedreBegravelse.dk

Gratis: Ved forudbestilling af begravelse kan du vælge at betale og oprette en personlig klientkonto, der vil indeholde betalingen frem til begravelsen. Kun ved forevisning af gyldig dødsattest, bliver det deponerede beløb udbetalt.

Bisættelse uden ceremoni
5. november 2015

Blot til krematorium

Bisættelse uden handling eller ceremoni forudgående brændingen kremeringen

Familien vælger helt selv, om der skal være en ceremoni inden kremeringen. Er dødsfaldet sket på hospital, kan med fordel benyttes en transport- og kremeringskiste. Askeurnen kan nedsættes i et gravsted eller asken kan spredes til havs.

Donation til videnskaben
16. juni 2012

Gratis rustvognskørsel

Donation af legme til videnskaben giver gratis rustvognskørsel

Øst for Storebælt køres der til Panum Instituttet, på Fyn køres der til Odense Universitetshospital, og i Jylland køres til Aarhus Universitetshospital. Det aktivt tilvalg og vær opmærksomhed på det kun er rustvognskørslen som instituttet dækker.

Bisættelse fra kapel
30. september 2011

Ved familie eller præst

Bisættelse fra kapel uden præst

Bisættelse fra krematoriets eller hospitalets kapel - med præsten eller ved kun familien. Efter højtideligheden bliver afdøde bliver brændt og askeurne kan nedsættes i et gravsted eller udleveres for askespredning.

Begravelse i kapel el. kirke
26. juli 2011

Ved præst eller familie

Kiste begravelse fra kapel med eller uden præst og kirke

Ved begravelse fra kapel kan denne afholdes med præst - eller ved familie, som en privat ceremoni. I forlængelse af handlingen, bæres kiste ud til gravstedet, eller der køres i kortegne til kirkegården.

Begravelse i kirke
5. november 2010

Kistebegravelse i kirke

Kiste begravelse bestilt hos bedre Begravelse

I kirken afholdes der begravelseshandling, som afsluttes med familien bærer kisten ud på gravpladsen for jordfæstelse. En kiste begravelse er dyreste valg, da gravstedet er større og skal løbe i min. 20 år.

Askespredning over havet
5. november 2010

Gravplads på havet

Askespredning til havs som begravelse eller bisættelse med eller uden ceremoni før brænding

Typisk foregår en bisættelse med askespredning over havet ved, at besøgende først deltager i en almindelig kirkelig bisættelse efterfulgt af en privat begivenhed til søs, hvor askens spredes ud over havet med kun den nærmeste familie.

Bisættelse i kirke el. kapel
1. november 2010

Med præst i kirke

Bisættelse i kirke med præst arrangeret af bedemand hos Bedre Begavelse

En klassisk bisættelse gennemføres enten i kirke eller borgerligt på kapel, hvor familien tager deres afsked. Afdøde brændes, og askeurnen kan leveres til kirkegård eller til askespredning over havet.

Gør det selv-begravelse eller bisættelse
7. oktober 2010

Indkøb alt stykvis

Bestil begravelse eller bisættelse stykvis og gør det selv

Butik.BedreBegravelse.dk er en gør det selv-begravelsesforretning. I denne e-butik kan du bestille enkelte produkter og bedemandens tjenesteydelser med seks dages varsel til arrangeret tidspunkt for højtidelighed - se vores gør det selv guide

Begravelse uden ceremoni
6. oktober 2010

Jordfæstelse uden følge

Begravelse i kiste uden ceremoni forudgående i kirke eller på kapel, når der jordfæstes en kiste

I Danmark er det ikke lovpligtigt med en ceremoni forud for begravelsen. Hvis du/I ønsker at afholde en begravelse uden ceremoni, kan vi sagtens hjælpe. Vi klarer alt vedrørende begravelsen.

Hvad laver bedemanden
2. september 2010

Hvad laver bedemand

Bedemandens opgaver ved en begravelse eller bisættelse

Bedemandens fornemmeste rolle er at ordne alt op til ønskede højtidelighed. Nogle gange er det først på selve ceremonidagen, at du/I møder bedemanden, hvis der ikke har været afhentning på en privatadresse, et hospice eller et plejehjem.

Historien bag BedreBegravelse.dk
17. maj 2010

Mød familien Holm

Familien holm er de centrale bedemænd i Bedre Begravelse og ledige for samtale om mulig bisættelse eller begravelse

Peter, Per og Christian for 30 år siden. I dag kan vi som familieforretning tilbyde en priseffektiv online-bedemandsportal, der giver alle danskere mulighed for at bestille akut eller forudbestille en begravelse.