top
Man skal begraves eller askespredes
Der er reelt set ingen mellemvej
hvad koster et gravsted?

 

Bedemanden undersøger gravstedet gratis

Vi danskere skal begraves korrekt – på dette område er lovgivningen stram. Det skal enten ske på en kirkegård, der er godkendt af kirkeministeriet, eller også skal asken spredes over åbent hav. Der er reelt ingen mellemvej, men hvad koster et gravsted? Prisen afhænger af, om afdøde var medlem af folkekirken eller boede / betalte skat i vedkommendes kommune.


 

 

Kirkegård og gravplads

Traditionelt set bliver man altid begravet eller får urnen nedsat i sit eget sogn. Ønsker du/I en anden kirkegård, vil I kunne møde afslag. Der skal være et såkaldt sognebånd til kirkegården – ellers kan man blive afvist og høfligt henvist til den lokale kirkegård. Alle – uanset trosretning – kan dog benytte sig af de anonymes fællesgrav på alle kirkegårde, evt. med et udenbystillæg:

Medlem/indenbys borger

Gennemsnitligt koster det 3.040 kr. for en nedsættelse i fællesplæne, mens et traditionelt gravsted i snit koster 5.443 kr. Dyreste valg er et kistegravsted som koster fra 9.448 kr. inkl. gravearbejde

Ikke medlem/udenbys borger

Gennemsnitligt koster det 4.758 kr. for en nedsættelse i fællesplæne, mens et traditionelt gravsted i snit koster 8.044 kr. Dyreste valg er et kistegravsted, fra 17.434 kr. inkl. gravearbejde.


 
begravelse priser

 

Askespredning over åbent hav

For at få sin aske spredt over havet dikterer lovgivningen, at den afdøde selv skal have søgt om tilladelse hos den kirkebogsførende præst. Formularen for dette kan downloades nedenfor. Hvis der ikke foreligger en godkendelse, kan der gives dispensation. Det kræver blot, at ingen i familien modsætter sig begravelsesformen, og at du/I elektronisk underskriver en erklæring om, at askespredning var afdødes ønske.

Du/I bestiller en bisættelse ved askespredning over havet via de syv indledende trin her på hjemmesiden. Hvis du/I ønsker en højtidelighed før kremeringen, vil der også være en bekræftende bestilling vedrørende handlingen. Under alle omstændigheder anbefaler vi, at de pårørende selv henter urnen på krematoriet på selve dagen, hvor askespredningen skal finde sted. Vores bedemand sørger naturligvis for alt papirarbejdet.

Vær dog opmærksom på, at en begravelse ved askespredning skal ske på åbent hav – ikke i en sø eller en lille fjord – og urnen må ikke stå på en hylde i huset. 'Begravelsen' skal gennemføres – ellers vil der kunne indgives politianmeldelse fra tredjepart.


 

 

Kapel og krematorium

Prisen for kremering af et voksent menneske koster mellem 2.500 - 3.800 kr. Prisen bliver påvirket af, hvorvidt afdøde var medlem af folkekirken eller bosiddende i kommunen samt kistens størrelse. Gennemsnitsprisen er 2.995 kr.

Prisen for kisteophold (ved akutkørsel fra plejehjem, hospice eller privatadresse) koster mellem 50 - 179 kr. pr. dag. Nogle steder koster det op til 500 kr. blot at få lov at indlevere en kiste til kapellet, mens enkelte hospitaler har en mindre udleveringsafgift. Gennemsnitsprisen er 92 kr. pr. døgn.


 

 
billig miljø venlig begravelse

 
peter holm bedemand

Peter Holm –
ledig for samtale

Peter har erfaring fra 1.200 begravelser og er instruktør på bedemandsuddannelsen.

Ring på tlf. 70 25 25 33 for samtale med Peter Holm.

per holm bedemand

Per Holm –
ledig for samtale

Per har erfaring fra 2.000 begravelser og er vagthavende bedemand lige nu.

Ring på tlf. 70 25 25 33 for samtale med Per Holm..