Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
  .

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 10.824,-
Ceremoni weekend: 12.899,-
Uden ceremoni: 10.104,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.994,-
Ceremoni weekend: 13.789,-
Uden ceremoni: 8.599,-

Deling af aske ved bisættelse

Regler for deling af afdødes aske i to urner


Har afdøde stor tilknytning til et andet land end Danmark, stærk tilknytning til flere steder i Danmark eller der er et ønske om delvis spredning af ske over åbent hav, er det muligt at asken delt i to. Det kræver en særlig tilladelse indhentet fra kirkestiftet, som vi med familien sammen vil forfatte.

Tro- og love erklæringen for deling af aske er hos Bedre Begravelse mulig at underskrift med NemID. Der er KUN følgende kombinationer for deling:

 • En del af afdødes aske skal nedsættes eller skal til udland og den anden del nedsættes på en dansk kirkegård.
 • En del af afdødes aske skal askespredes over havet og den anden del nedsættes på en dansk kirkegård.

Ønsker I at få delt asken, så kræver det yderligere tilladelse fra Kirkeministeriet, mere præcis fra biskoppens kontor (stiftet) hvilket kan tage tid. Man skal være opmærksom på 14 dages ekstra sagsbehandling, før der foreliggende en evt. godkendelse på ønsket dispensation for deling af afdødes aske. Læg også mærke til, man ikke kan opnå tilladelse for askedele med nedsættelse i separate to danske gravsteder. 


Sådan får du en urne til udlandet?

Hvis der ønskes deling af aske – eller alt aske skal til udlandet, afhenter familien ofte selv askeurnen på krematoriet eller jeres bedemand hos Bedre Begravelse bringer askeurnen til anmelders privatadresse. 

I sjældne tilfælde kan vi som forsikret værdipakke sende en askeurne til udlandet. Det kræver en klar aftale om modtager og koster fra:

 • Skandinavien: 2.000 kr.
 • Færøerne: 2.500 kr.
 • Grønland: 3.000 kr. 
 • Europa: 2.500-4.000 kr.
 • Nord Amerika: 4-5.000 kr. 
 • Mellem Amerika: 3-5.000
 • Sydamerika: 5-10.000 kr. 
 • Asien: 5-10.000 kr.
 • Australien: 7-10.000 kr.
 • Afrika, nord: 5.000
 • Afrika, Midt: 10.000+
 • Afrika, Syd: 5-7.500 kr.

Hvordan transporteres en urne til udlandet?

Langt de fleste vælger selv at bringe askeurnen til destinationslandet. Urnen leveres i en medfølgende hvid transportkasse med praktisk hank, men skal naturligvis behandles med omtanke – og hvis rejse med fly, medbringes som håndbagage.

Forudgående har bedemanden skaffet alt nødvendigt dokumentation og lavet alt papirarbejde, så familien selv kan udtage urnen til udlandet, fx sikkerhedskontrol i en lufthavn.Bedemanden vil også sikre for det nødvendige papirarbejde for toldmyndighederne i modtagerlandet, så der uproblematisk enten kan urne nedsættes i en urnegrav, indsættes i kolumbarium eller askespredes over havet

Er askedelig en bisættelse?

Ja, hvis afdødes skal brændes, er der tale om en bisættelse. Dette reelt set om asken skal deles i to urner. Bedemanden kan arrangere for afholdelse af en smuk og respektfuld bisættelse i kirken fra lokale kapel eller uden nogen form for ceremoni ved kisten. Efter lokale krematorium har gennemført brændingen, vil to urne bliver indleveret, men først udleveret når der er en godkendelse fra stiftet for aske deling


Per Holm

Bedemand med 20.000 tilfredse familier. Ring for gratis rådgivning om reglerne for deling af en urne eller få ham til et uforpligtende møde og drøftelse i privaten inden for en time.

  70 25 25 33

Christian Holm

Har 10 års erfaring med som bedemand. Ring hele døgnet til Christian og få vejledning for gennemførsel af en bisættelse, hvor askeurnen skal til udlandet for nedsættelse.

  70 25 25 33

Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33