Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.
I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.
- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit
Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.
- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit
Afdøde bliver begravet i en kiste på en af kirkegårdens gravsteder. Gravstedet giver en synlig markering af afdødes liv på jorden samtidig med, at den afdødes pårørende får et personligt sted, hvorved de i fremtiden har mulighed for at sørge og mindes den afdøde.
En kirkelig begravelse er en kirkelig ceremoni, som markerer overgangen fra livet til døden. Begravelsen er en smuk og mindeværdig måde at tage afsked med sin kære på. Den afdøde bliver begravet i en kiste på en af kirkegårdens gravsteder.
Gravstedet giver en synlig markering af afdødes liv på jorden samtidig med, at den afdødes pårørende får et personligt sted, hvor de i fremtiden har mulighed for at sørge og mindes den afdøde.
En begravelse starter i en kirke, hvor kisten med afdøde er placeret forrest i kirken foran alteret. Kisten er ofte udsmykket med blomster fra pårørende, mens kirkens midtergang typisk er fyldt med blomsterbuketter fra andre i familien, venner, naboer og gamle kollegaer.
Til ceremonien deltager afdødes nærmeste familie sammen med andre personer, som har kendt afdøde.
Ved at deltage i en begravelse, viser pårørende, venner og bekendte, at de sørger over tabet af deres kære samtidig med, at venner og bekendte viser familien medfølelse og respekt. Efter præstens tale i kirken, bærer pårørende kisten ud til gravstedet, hvor kisten sænkes ned i jorden.
Her udfører præsten et fast ritual, som indebærer en bøn, en lille tale, mens præsten kaster jord på kisten. Pårørende siger et sidste farvel og kaster typisk blomster på kisten.
Til en kirkelig begravelse hører også en række begravelsesritualer inde i selve kirken. Organisten starter med at spille et musikstykke, hvortil gæsterne synger en salme.
Herefter taler præsten til forsamlingen, hvor hun/han fremsiger en bøn og et tekststykke fra Biblen. Efter den første samle, holder præsten en tale om
den afdødes liv. Og ofte om, hvordan andre har opfattet afdøde som menneske. Denne tale suppleres undertiden af en tale fra en pårørende. Det sker typisk, hvis afdøde er gået bort i en tidlig alder eller under nogle særlige omstændigheder.
Herefter synges flere samler, hvorefter kisten bæres ud. Samlerne bestemmes af de pårørende og har ofte en særlig betydning i relation til afdøde.
I Danmark er der hvert år omkring 43.000 mennesker, som bliver begravet på en af landets mange kirkegårde. Andre afdøde bliver enten udført af landet til begravelse i et andet land - eller aske bliver spredt over havet.
En kirkelig begravelse er derfor stadig danskernes foretrukne måde at tage afsked med det forgangne liv på, men det er hovedsageligt i urne som nedsættes. I gennemsnit er det kun en ud af 10 danskere, som begravelse i kiste på et gravsted.
Det særlige ved en kirkelig begravelse er, at de kirkelige ritualer er med til at give afdøde og pårørende en smuk og mindeværdig afsked