Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
  .

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 10.824,-
Ceremoni weekend: 12.899,-
Uden ceremoni: 10.104,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.994,-
Ceremoni weekend: 13.789,-
Uden ceremoni: 8.599,-

Kan man dø af kærlighed?

Når en livsledsager dør, kan sorgen være overvældende og for nogles vedkommende altoverskyggende. Men kan man faktisk dø af sorgen.
.

Kan man dø af sorg?


På engelsk hedder det ”Broken Heart Syndrome”, som på dansk kan oversættes til Knust Hjerte Syndrom – og det er faktisk et fænomen. Helt lavpraktisk dækker syndromet over den stresstilstand, som hjertet udsættes for, når en person bliver ramt af dyb sorg, hvilket kan resultere i delvis lammelse af hjertet. 

Dét kan man dø af, hvis man ikke bliver behandlet. Det første tilfælde af Broken Heart Syndrome blev opdaget i 1991 i Japan. Siden da, er der kommet langt mere fokus på det, også på de danske hospitaler, hvor ægtefæller tilbydes samtaler og deltagelse i sorggrupper - især de første tre måneder efter et dødsfald. Som familie er det derfor vigtigt at opmuntre til deltagelse og selv tage fat - man kan aldrig sige noget forkert.

Broken heart syndrome i Danmark

Der er ca. 30 tilfælde af Broken Heart Syndrom i Danmark hvert år. Behandlingen vil typisk være med blodfortyndende, smertestillende og beroligende medicin. 

Et forskningsprojekt fra Rigshospitalet, som har været i gang siden 2010 vurderer, at ca. 3 personer per år ikke overlever tilstanden. 

Af de 30 personer der hvert år rammes af Broken Heart Syndrome er 90 % kvinder. Hvorfor kvinder er mere udsatte end mænd vides endnu ikke.

Antageligt kan det skyldes en ændring i den "traditionelle hverdag" hvor manden har været den centrale figur i familien. Derfor kan man måske antage, at fordelingen vil jævne sig ud over tid med de mere moderne familiestrukturer.

Er du i tvivl om, hvad du skal, når nogen går bort? Vi har lavet en lille guide til, hvad man skal huske, du kan tilgå på knapperne nedenfor. Deltag i samtalen på vores facebookside.

Har du brug for en uforpligtende snak med en bedemand? Vi sidder klar ved telefonen 24 timer i døgnet.


Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33