Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
  .

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 10.824,-
Ceremoni weekend: 12.899,-
Uden ceremoni: 10.104,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.994,-
Ceremoni weekend: 13.789,-
Uden ceremoni: 8.599,-

Guide til skifteretten

Vi tager hånd om al papirarbejdet forud for gennemførsel af begravelsen, og sørger også for, at skifteretten bliver orienteret.

Hvem skal være bo-bestyrer?


Anmelder – eller den på dødsanmeldelsen oplyste kontaktperson – vil altid automatisk modtage en indkaldelse til skifteretten ca. tre uger efter dødsregistreringen. Og du skal ikke møde op eller forvente skifteretten på besøg. Langt hovedparten af alle sagsbehandlinger klares over telefonen.

Du ringer blot på det telefonnummer, som fremgår af brevet du modtager i e-boks. Er man fritaget for e-boks, skriver skifteretten pr. brev eller man kan kontakte dem og meddele den korrekte kontaktperson. Brug domstol.dk til at finde den korrekte retskreds.


Skifte med eller uden advokat

Det er meget nemt at lave en gør-det-selv løsning. Er arvingerne helt enige, kan man selv eller i fællesskab sagtens afvikle boet. Det kræver nogle timers indsats med at tale i telefon, faktisk betaling af udgifter og afvikling af andre krav, som vil være beskrevet i skifterettens instruktioner.

Er tiden knap, er arvingerne ikke enige eller er boet på anden måde kompliceret, bør man benytte en advokat.

I gennemsnit koster en bo-skifte hos en advokat mellem 30-35.000 kr. og skal kunne betales af boet. Udpeger skifteretten en bobestyrer, er det skifteretten, der betaler advokaten.


Benyttelse af bobestyrer

Man benytter sjældent en advokat, hvis der er tale om et bo-udlæg (boets formue er under 60-70.000 kr.). Der vil alene være en samtale over telefonen med skifteretten, hvorefter sagen afgøres med det samme og afsluttes med udstedelse af en skifteretsattest.

I sådan et bo, vil skifteretsattesten normalt også skulle eftersendes til bedemanden, så man har mulighed for at få et forhøjet begravelseshjælp, hvir boet har under 30.000 kr. i formue - målt på døds dato.

Er der en efterlevende ægtefælle, vil man ofte skulle sidde i uskiftet bo (alt overdrages), hvis evt. børn kan give deres tilladelse. Dette betyder aktiverne / formuen og passiverne / gælden gøres op - og kun det.

Almindeligt inventar og løsøre under 3.000 kr. stk., skal ikke med i denne opgørelse. Vi taler om huse, biler, store aktiver, bankbeholdninger og andre reelle aktiver, som i en tænkt salgssituation, kan omsættes til kontanter. Ring 70 25 25 33 for gratis rådgivning hele døgnet.


Er der stor gæld eller under 60-70.000 kr. i boet


Har boet en stor gæld og er der en efterlevende ægtefælle, kan skifteretten vælge at lave skiftet som et bo-udlæg. Herved vil ægtefællen kunne komme ud af gælden - og blive økonomisk nulstillet. 

Der kan dog være særlige forhold ved boet, der kræver et privat eller offentligt skifte. Vi anbefaler, at man afventer, at skifteretten selv tager kontakt i e-boks eller pr. post inden for tre uger - målt fra dødsdato.

Er der ingen efterlevende ægtefælle, vil kreditorerne have tabt deres penge. Man kan som anmelder/familie ikke arve en gæld og derfor vil alle kreditorer, som er stiftet før dødsdato, have tabt deres krav. 

Kun kreditorer stiftet efter dødsdato, er dem som ved lov har krav i boet. Alt gives til anmelder, der kun har pligt til at sørge for rydning af boet og betaling af begravelsesudgifterne, suppleret af opnået begravelseshjælp.


Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33