Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.
I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.
- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit
Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.
- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit
Den største forskel fra en dansk folkekirke-højtidelighed er, at alt som udgangspunkt foregår på latin. Der er dog nogle forskelle, alt efter hvilket land afdøde kommer fra, og især afhængigt af om præsten er dansk eller udlænding – ofte for eksempel fra Polen.
Alle præster tilstræber at kunne tale dansk eller engelsk, så der kan afholdes en samtale med familien. Der er blomster på gulvet og på kisten, og der deltager kirkesangere og organist – den eneste forskel er, at der foregår betaling.
En katolsk begravelseshandling koster mellem 2.500 og 8.000 kroner, afhængigt af sted og benyttelse af personale. Betalingen sker ofte direkte på dagen eller via bedemanden som et udlæg.
Vi kender alle landets mange katolske kirker. En time før handlingens start ankommer bedemanden med afdøde i kiste til kirken.
Som familie og pårørende ankommer man derfor godt en halv time for højtidelighedens start.
Salmerne er dog ofte på dansk, også af hensyn til den øvrige del af familien, der måske er medlemmer af den danske folkekirke. Messen er i overvejende grad på latin, som man som udenforstående måske ikke helt forstår, og derfor kan man blot lytte og følge med, så godt det er muligt.
Efter handlingen bæres kisten ud til rustvognen til en sidste afsked ved kisten – eller til kortegekørsel til kirkegård, hvis kistebegravelse.
Der er mange kirkegårde i Danmark, som har katolske afdelinger samlet Sankt Annæ på Amager, Sankt Mariæ kirke på Frederiksberg, Sankt Albani i Odense eller Vor Frue kirke i Aarhus.
Hovedparten er på de store kommunale kirkegårde, mens der ikke er mange katolske kirkegårde tilbage i resten af landet. Vælger man en ikke-katolsk eller kommunal kirkegård, vil man opleve en væsentlig prisforøgelse på 50-70 % på gravstedets pris.
Ring hele døgnet for samtale om en mulig begravelse eller bisættelse med benyttelse af lokale katolske kirke.
Vælg en erfaren bedemand med mere end 1.000 tilfredse katolske familier. Ring for gratis rådgivning hos Per eller få han ud til et uforpligtende møde i privaten inden for to time.
Har 10 års erfaring med som bedemand. Ring hele døgnet til Christian og få gratis vejledning og rådgivning for gennemførsel af katolske begravelse eller bisættelse i hele landet.