top
Landsdækkende bedemand
Donation til videnskaben


Ring 70 25 25 33

 

Sådan donerer du dit legeme til videnskaben

Hvis du beslutter dig for at donere dit legeme til videnskaben, vil det være til uvurderlig gavn for de sundhedsvidenskabelige uddannelser – især læge- og tandlægeuddannelsen – og for forskning i sygdomme og ved udvikling af nye behandlingsmetoder.

Men en donation skal naturligvis overvejes nøje. Overlad ikke beslutningen til dine efterladt, men træf den selv, mens du er i live. Drøft også beslutningen med dine nærmeste pårørende, så dit ønske ikke kommer som en overraskelse. På den måde vil de også være forberedt på de ændringer, en donation vil betyde for det praktiske forløb efter dødsfaldet.


 

 

En donation er et personlig valg

En donation skal være et aktivt tilvalg, og du skal selv vælge det, inden du dør. Det er ikke muligt at gøre en donation efter dødsfald. Kun hvis der foreligger en underskrevet donationsaftale, kan der indbringes. Ved donation af legeme til videnskaben, kører vi øst for Storebælt til Panum Instituttet i København, på Fyn er det Odense Universitetshospital, og i Jylland kører vi til Aarhus Universitetshospital.

Overførslen til universitetet skal ske inden for fire dage efter dødsfaldet – og helst hurtigst muligt. Derfor bliver der typisk ikke afholdt en højtidelighed forud for donationen, men det er stadig muligt, hvis alle er fleksible, og man ikke behøver den store ceremoni med følge i kirke.
 


 

 
Bedemand Peter Holm

Peter Holm har erfaring fra 1.200 begravelser og er instruktør på bedemandsuddannelsen. Ring 70 25 25 33 for samtale eller send en mail på

Bedemand Per Holm

Per Holm er vagthavende bedemand og har stået for flere end 2.000 begravelser. Ring lige nu 70 25 25 33 for samtale eller skriv til

Bedemand Christian Holm

Bedemand Christian Holm har som ældste søn flere end 1.700 begravelser bag sig. Træffes på tlf. 70 25 25 33 lige nu eller mail til


 

 

Er en højtidelighed i kirke overhovedet mulig?

Selv om tidsfristen for overførslen til instituttet er på maksimalt fire dage (hvor afdøde har været opbevaret på køl), forhindrer det ikke, at de efterladte kan afholde en højtidelighed. Bedemanden vil i det tilfælde hastebehandle papirarbejdet og kan rådgive og være behjælpelig med at arrangere den ønskede højtidelighed i en kirke eller fra et kapel.

Når universitetet melder, at kisten er klar til afhentning – typisk inden for to måneder, men det kan vare helt op til to år – bliver den afdøde kørt i rustvogn til det valgte krematorium. Familien kan her få udleveret askeurnen, eller bedemanden kan bringe den til kirkegården til urnenedsættelse.


Gratis rustvognskørsel

Hvad angår udgifterne til begravelsen, betaler universitet kun rustvognskørslen efter hverdagstakst. Dette kan f.eks. være fra kapel til kirke, videre til universitetet og den sidste rustvognskørsel til krematoriet eller kirkegården til kistebegravelse inden for universitetets region.

Vær opmærksom på, at hvis der er behov for akut afhentning i weekenden på plejehjem, hospice eller i privaten, eller hvis I planlægger en højtidelighed om lørdagen, vil der kun blive refunderet i forhold til hverdagstaksterne for rustvognskørsel


 

 
Bedemand Christine Nielsen

Christine Nielsen har erfaring fra flere end 1.000 begravelser. Ring på tlf. 70 25 25 33 på hverdage kl. 9.00-15.00. Mail:

Specialist i begravelseshjælp Claus Møbius

Claus Møbius er regnskabschef og specialist i begravelseshjælp. Ring på tlf. 70 25 25 33 på hverdage kl. 8.00-16.00 eller mail

Annelise Andersen, bedemand

Annelise Andersen har stået for flere end 2.000 begravelser. Ring på tlf. 70 25 25 33 for samtale på hverdage kl. 8.00-16.00 eller mail


 

 

 
Bedre Begravelse er e-mærket

En fair handel

Siden 2010 har vi været e-mærket og omfattet af e-handelsfondens købergaranti.  

Alle bedemænd er uddannet og certificeret

Professionel rådgivning

Siden 2013 har alt personale været uddannet og eksamineret som bedemænd.  

Alle rustvogne er bæredygtige og Co2 neutraliseret

Ufejlbarlig service

Alle rustvogne, forretninger og denne hjemmeside er Co2 neutraliseret.  


 

 

Det er gratis at få vagthavende bedemand til at foretage al indtastning til bestillingen og afslutningsvist fremsende link til bestillingens kasse, så I kan betale online.

Inden for tre timer kan vi have den valgte kiste, bedemand og rustvogn fremme på hvilken som helst (brofast) adresse i Danmark, inklusive Bornholm.

Få op til 90 dages kredit eller vent blot med at betale til efter højtideligheden. Betal helt gebyrfrit med alle gængse betalingskort samt danske og internationale kreditkort.