Døgn-telefon

70 25 25 33

Prisberegner

Beregn din pris

Salmer til begravelsen 

At vælge de rette sange og salmer til en begravelse eller bisættelse er afgørende for at skabe en personlig og mindeværdig ceremoni. Valget af musik til en begravelse er derfor en dybt personlig beslutning. Hos BedreBegravelse står vi klar til at guide dig gennem hele processen.

Valg af salmer

I forbindelse med en kirkelig begravelse eller bisættelse vil de pårørende som regel tale afdødes liv igennem til mødet med præsten, og det er oftest ved denne samtale, at de pårørende vælger sangene for ceremonien. Hvis de pårørende ikke selv har nogen ideer til salmer, vil præsten som regel kunne præsentere dem for en række relevante salmer til begravelsen eller bisættelsen, så højtideligheden får et personligt præg.

Udgangspunktet er, at alle salmer fra salmebogen kan synges ved en begravelse eller bisættelse. Der er blot nogle salmer, som er mere relevante end andre. Men når alt kommer til alt, er det den enkelte præst, der har den afgørende stemme i forhold til, hvad der kan synges og afspilles i den pågældende kirke.

Traditionelle salmer

Traditionelt har salmer været en integreret del af den kirkelige begravelses- og bisættelsesceremoni. De fungerer ikke blot som et udtryk for sorg, men også som en hyldest til den afdødes liv. I Danmarks kirkehistorie er der en rig tradition for salmer, og det er vigtigt at vælge netop de salmer, der afspejler den afdødes ånd.

Til en traditionel kirkelig begravelse eller bisættelse vælges typisk 3-4 salmer, som kan omfatte både klassiske begravelsessalmer eller dem, der havde en særlig betydning for den afdøde​.

Blandt de mest populære salmer til begravelsen eller bisættelsen finder man:

  • Dejlig er jorden
  • Nu falmer skoven trindt om land
  • Lysets engel går med glans
  • I østen stiger solen op
  • Se, nu stiger solen af havets skød
  • Jeg er træt og går til ro
  • Altid frejdig når du går
  • Du som har tændt millioner af stjerner
  • Den signede dag med fryd vi ser
  • Under dine vingers skygge
  • Op, al den ting, som Gud har gjort
  • Befal du dine veje
  • Til himlene rækker din miskundhed, Gud

Udover salmerne, der synges under selve ceremonien, kan de pårørende også vælge, at der skal spilles eller synges nogle udvalgte musikstykker inden højtidelighedens start og ved udbæringen af kisten. Disse vælges, ligesom salmerne, i samråd med præsten.

Andre musikalske indslag

I dag er det helt normalt, at en begravelse eller bisættelse også omfatter et par alternative indslag til de traditionelle salmer. Dette kan være alt fra en tale eller oplæsning af et digt til et par alternative sange og musikstykker.

Moderne sange kan ofte give en mere personlig hyldest til den afdøde, da de kan omfatte alt fra en favoritsang af den afdøde til et moderne musikstykke, der afspejler deres liv og personlighed. Det er derfor vigtigt at vælge sange, der betyder noget for både de pårørende og den afdøde.

Nogle populære valg inkluderer sange som:

  • “Om lidt bli’r her stille” af Kim Larsen
  • “Er Der Nogen I Himlen” af Danser med Drenge
  • “En dejlig dag” af Otto Leisner og Carrie Jacobs Bond
  • “Hallelujah” af Leonard Cohen
  • “My Way” af Frank Sinatra

Respekt for afdødes ønsker

Ved planlægningen af ceremonien er det vigtigt at overveje, om den afdøde selv havde specifikke ønsker til salmer eller sange. Disse ønsker kan være nedskrevet i personlige papirer eller i et dokument som ‘Min Sidste Vilje‘.

Hos BedreBegravelse står vi klar til at rådgive og støtte dig i valget af de mest passende salmer og sange til begravelsen. Med vores erfaring og forståelse kan vi hjælpe dig med at skabe en respektfuld og mindeværdig afsked.

Din online bedemand

Vi er klar ved telefonen døgnet rundt

Hos BedreBegravelse er vi alle uddannede bedemænd, og arbejder alle efter de samme anerkendte procedurer med stor respekt for din situation. Ring til os på 70 25 25 33 eller skriv til os i chatten nedenfor.

Har du spørgsmål?

Vi er online på chatten

Bedemand Minna A. Christensen BedreBegravelse
Minna Angelo Christensen

Minna har mere end 10 års erfaring som bedemand og har tidligere været bedemand i en lokal bedemandsforretning på Sjælland.

Hun er uddannet inden for psykologi, sorg og krise, hvilket hun bruger i dialogen med de pårørende og planlægningen af begravelser og bisættelser.

Bedemand Christian Holm BedreBegravelse
Christian Holm

Christian har mere end 13 års erfaring som bedemand og fungerer som daglig leder i BedreBegravelse.dk

Han var med til at stifte BedreBegravelse tilbage i 2010, og han har derfor indgående erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser over hele landet.