Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
  .

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 10.824,-
Ceremoni weekend: 13.299,-
Uden ceremoni: 10.104,-

Dette er uden kirkegårdsydelser

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.994,-
Ceremoni weekend: 14.189,-
Uden ceremoni: 8.699,-

Dette er uden kremering og kirkegårdsydelser

Salmer ved begravelse

Hvad synges ved ceremonien i kapel eller kirke?


Salmesang er en naturlig del af højtidelighed i Folkekirken. Ønskes en borgerlig begravelse eller bisættelse fra kapel er det jer som familie, der bestemmer hvad eller om der overhovedet er noget som skal synges. De danske kapeller har alle CD-anlæg og de fleste også adgang til benyttelse af Bluetooth, så det er muligt at styre musikken via egen mobiltelefon.

Nogle præster er dog åbne for at der kan synge andre mere moderne sange til begravelsen, men dette enten før eller efter højtideligheden. Udfordringen ligger reelt ikke hos præsten, men hos kirkens organist og kirkekor, der behøver tid at øve den ønske sang og tilhørende melodi. 

Derfor er det faktisk ikke ofte præsten giver lov til at synge salme uden for salmebogen i kirken. Og så er der undtagelserne:

Hvis en sang kommer fra Højskolesangbogen – som fx ”Om lidt bliver her stille” med Kim Larsen, bliver den sang i dag hyppigt sunget samtidig med kisten af familien bliver båret ud til den ventende rustvogn.

Holdte afdøde meget af en mindre kendt sang, kan organist og kirkesanger nogle gange overtales (mod betaling for deres forberedelsestid) og hvis præsten vurdere det vil være passende.


Hvem vælger salmerne til begravelsen?


På mødet med præsten, tales afdødes liv igennem. Det er ofte gennem denne samtale, i drøfter sangvalget. Og har I ikke, har præsten mange ideer til valg af relevante salmer, så højtideligheden får det ønskede personligt præg. Er der foretrukne salmer fra salmebøgen eller har afdøde selv har givet udtryk for ønsker, at det normalt de salmer, som så bliver sunget på dagen for bisættelse eller begravelse i kirke.

I alt skal tage stilling til evt. musik inden højtidelighedens start, tre salmer for benyttelse under selve begravelseshandlingen og evt. ved familiens udbæring af kisten til den ventende rustvogn, hvis gennemførsel af en bisættelse.

Udgangspunktet er, at alle salmer fra salmebogen kan synges ved en begravelse eller bisættelse. Der er blot nogle, som er mere relevante end andre. Så der er ikke nogen decideret liste over salmer, som du kan vælge imellem, når man er til møde med præsten. Men der er traditionelle salmer, som ofte også er de salmer som synges ved en udsyngning på plejehjem eller hospice, efter ilægning i kiste.

Men når alt kommer til alt, er det præsten, der har den afgørende stemme for hvad som kan synge og afspilles under en begravelse eller bisættelse. Og udgangspunktet er Den Danske Salmebog når det kommer salmer under højtideligheden. Nogle præster kan åbne for andre alternativer, hvis der eksempelvis har været en anden sang, som har betydet meget for afdøde. Men det kommer især an på, om præstens organist og kor kan nå at øve tekst og melodi og det åndeligt passer ind i begravelsesritualet


Vælg salmer til begravelsen, som betyder noget


Holder personen, som du har mistet, af en særlig salme, vil det være smukt og åndelig passende at lade deltagerne synge den til begravelsen. Foreligger der en ”Min sidste vilje”, er det op til dig at formidle disse ønsker, når I som familie er til møde med præsten. 

Kender du ikke til afdødes præferencer inden for Den Danske Salmebog, kan du tage udgangspunkt i hvilke salmer og sange, som du eller I som familie holder af, og hvilke salmer og sange, der egner sig til at synge til en begravelse eller bisættelse.

Er der på samme vis en salme, som har særlig betydning for dig, der står afdøde nær, vil det også være oplagt at tage den i betragtning. Det hele handler om det giver åndelig mening, og føler præsten dette, bør en sådan salme til planlagt begravelse. 

At man forstår baggrunden for valg af salmer, hvor familien og bekendte er mødt op i kirken for at sige et sidste farvel, kan have en stor effekt på forståelsen og modtagelse af højtidelighedens budskab og formål: Hylle afdødes opstandelse til himmeriget.


Per Holm

Bedemand med 20.000 tilfredse familier. Ring for gratis rådgivning hos Per eller få ham på et uforpligtende møde i privaten inden for en time.

  70 25 25 33

Christian Holm

Ring hele døgnet til Christian og få vejledning for gennemførsel af en unik begravelse eller bisættelse i hele landet med brug af samler.

  70 25 25 33

Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33