Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
  .

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 10.824,-
Ceremoni weekend: 13.299,-
Uden ceremoni: 10.104,-

Dette er uden kirkegårdsydelser

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.994,-
Ceremoni weekend: 14.189,-
Uden ceremoni: 8.699,-

Dette er uden kremering og kirkegårdsydelser

Blomster ved begravelse

Benyttelse af blomster ved begravelser og bisættelser i forskellige trosretninger og med lokale traditioner. Læs vores guide om begravelses blomster nedenfor.

Hvilken blomsterbuket skal du medbringe til begravelsen?

Det kan være uhensigtsmæssigt at medbringe en buket, der er beregnet til at blive sat i en vase. Alle blomsterne skal enten lægges på kisten eller på gulvet, hvor dekorationen skal være aflang, så bårebuketten eller båredekorationen i sit design har en under- og overside.


I de fleste trosretninger er der blomster involveret ved en højtidelighed. Ved klassiske højtideligheder i kirke eller kapel er det kutyme at medbringe blomster til en begravelse eller bisættelse.

Er du til en buddhistisk bisættelse, skal alle blomsterne op i kisten, og ved en muslimsk begravelse kaster alle familiemedlemmer blot en håndfuld jord på kisten – uden brug af blomster. Her er det mere velset med en donation til familien, trossamfundet og/eller en gave til udsmykning af graven.

I den danske protestantiske tradition udtrykker medbragte blomster og især dit blomsterkort med personlig hilsen din sorg og medfølelse med familien. Andre foretrækker blot at medbringe en enkelt kasterose.


Hvad er en kistepynt?

Kistepynt eller kistedekoration er afdødes blomster. En stor/fuld kistepynt går fra kant til kant på kistens låg. Kistepynt bruges oftest til begravelser i kiste, hvor kasteroser og jord fra præstens velsignelse, ikke skal lægges oven på kisten. En medium/halv kistepynt giver godt 20-30 cm luft i begge ender, og er bedre til bisættelser, da der så er plads til kasteroser og til når præsten lægger jord på kisten.

En lille/kvart kistedekoration giver op til 30-50 cm luft i begge ender på kisten. Bedre Begravelse har valgt, at alle vores blomster er i medium, så der er plads til jord og kasteroser på kisten, og fordi en ”lille” kistepynt kan blive for lille set i forhold til kisten. Kistepynten er de eneste blomster, der som udgangspunkt altid følger kisten. 

Alle øvrige blomster fra højtideligheden i den lokale kirke eller ceremonien i kapellet bliver lagt ud på familiegravstedet, det nyerhvervede gravsted eller kirkegårdens kranseplads, hvis de ukendtes fællesgrav benyttes som gravplads. 

Det er ikke tilladt at lægge blomster på de anonyme plæner. Alle blomster skal lægges på kransepladserne. Ønsker du, at bedemanden skal tage kistepynten af kisten og bruge den som centrum for de øvrige blomster fra ceremonien, skal du derfor gøre opmærksom på dette.

Det koster ikke ekstra, men bedemanden skal sørge for, at kistepynten tages af ved en begravelse. Det er muligt at bestille bedemanden til at komme retur med kistepynten efter rustvognskørslen til krematoriet ved en bisættelse. Skal der askespredes over havet, lægges blomsterne på kapellets eller kirkens kranseplads. 

Men vi kan også lægge dem i en privat have eller et andet sted, hvor det for jer som familie giver mening eller for eksempel er nemmere at besøge efter mindesammenkomst eller gravølsarrangement.


Forskellen på båredekoration og bårebuket

Det enkle svar er, at en buket blot er mindre end en dekoration, dog med et tvist. Fælles for dem er, at de er designet til at blive lagt på gulvet, foran eller omkring kisten. Det er også de blomster, som bedemanden lægger ud på kransepladsen eller gravstedet, efter ceremonien.

Vælges en båredekoration, vil man forvente blomster og tilhørende grønt i en vifte af 180 grader, mens der på bårebuketter vil være synlige stængler fra blomster. Bedemand og kirketjener lægger derfor normalt blomsterne i lange lige rækker ned igennem kirkegulvet mod udgangen.

I kirker bruger bedemanden denne teknik til at dække ”bagenden” på bårebuketterne ved brug af buketten bagved. Bedemanden både skjuler stænglerne fra blomsten foran – og bruger metoden til at løfte den bagvedliggende bårebuket lidt op, hvilket ser pænest ud.


Hjerte- og blomsterpuder til begravelse?

Når du bestiller blomster, er det blomsterhovederne, du betaler for. Jeres lokale blomsterhandler eller florist bruger et sted mellem 50 og 80 blomsterhoveder. 

Alt det grønne omkring er langt billigere, og det kan mærkes på prisen. Men et hjerte i midten kan samtidig være en smuk hilsen til afdøde.

En krans er ofte kompakt i sit design, med eller uden hul i midten eller efeu. Et blomsterhjerte kan også designes til at ligge på kisten, hvilket sagtens kan fungere ved en begravelse – når man ser ned på kisten i graven, mens et hjerte i blomster ikke er optimalt ved en bisættelse. 

En blomsterpude stilles normalt i cirka 15 grader fra gulvet, så den er en løftet i den ene ende. Man kan også stille blomsterpuder i helt op til 45 grader. Dette i et dertil indrettet stativ, som mange kirker dog ikke har. Det giver også blomsterne en kortere levetid på gravstedet eller kransepladsen, efter højtideligheden i kirken eller fra det lokale kapel.


Krans til begravelse

En klassisk smuk bundet krans stilles altid i 45 grader i et stativ ved siden af kisten ved en begravelse eller bisættelse.

Er kransen derimod ikke pølseformet bundet, vil den blive opfattet som en blomsterpude, der ikke hæves mere end 15 grader fra gulvet, for ellers drænes blomsten for vand og giver mulig vandskade i kirken, hvilket kan give et utilsigtet krav om erstatning.

Kranse ved begravelser eller bisættelser har ofte et bånd, der kan erstatte det klassiske blomsterkort. På et bånd til en krans er det muligt at skrive en personlig hilsen til afdøde – og afsenderen på hilsenen. Så det er en meget offentlig hilsen, modsat det personlige blomsterkort til de pårørende

Derfor anbefaler vi altid du vælger både at skrive et kort, for ellers kan familien misse din hilsen, som stod på kransens bånd i kirken. Er blomsterne efter handlingen lagt på familiegravstedet, gemmer kirkegården ofte båndene og giver til familien efterfølgende.


Sådan bestilles blomster til begravelse

Ring hele døgnet på 70 25 25 33 for en uforpligtende samtale om gennemførelse af en begravelse eller bisættelse. Vi kommer gerne på hjemmebesøg i hele landet, så alle aftaler kan træffes i trygge, vante rammer. I samtalen taler vi også om ønsker og tanker for blomsterne. De kan bestilles hos os eller lokalt, hvis I foretrækker at gøre det selv. 

Vælger du at bestille bedemanden over telefon eller online, sender vi dig et link til en bekræftende bestilling, efter at bedemanden har arrangeret den fulde bisættelse eller begravelse. Denne elektroniske bestilling erstatter hjemmebesøgets praktiske beslutninger om valg af blomster, urne og evt. design eller opgradering af en gravsten. Samtidig kan alle mundtlige aftaler bekræftes, så misforståelser undgås.

Den sidste hilsen i ord til afdøde

Lige før afgang til krematorium, eller når begravelsen er gennemført, overdrager jeres bedemand som det sidste blomsterkonvolutten til familien. På den måde kan man udtrykke sin egen respekt for afdøde, når blomsten lægges på kisten eller som det sidste farvel ved rustvognen foran kirken. 

Denne konvolut indeholder alle hilsnerne, som er leveret med blomsterne til den begravelse eller bisættelse, som bedemanden har arrangeret. Kortet giver venner, pårørende eller familie mulighed for at sætte ord på deres følelser og relationer til afdøde, og derigennem sende en hilsen med på den sidste rejse. 

Blomsterkortet har samtidig den fordel for familien, at de efter højtideligheden kan læse, hvem der har sendt en hilsen


Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33