Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
.

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 7.787,-
Ceremoni lørdag: 9.869,-
Uden ceremoni: 7.192,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 9.282,-
Ceremoni lørdag: 11.277,-
Uden ceremoni: 7.487,-

Buddhistisk bisættelse

Hvordan gennemføres en buddhistisk bisættelse, og hvad skal man være opmærksom på som deltager i en begravelsesmesse?

Hvordan bisættes buddhister?


Buddhister bliver alle bisat, altså brændt i direkte forlængelse af en højtidelighed. 

Bedemanden har afslutningsvis arrangeret, at en munk og den tætteste familie (8-12 personer maksimalt) kan overvære, at kisten bliver sat ind i kremeringsovnen, der afslutter begravelseshandlingen. 

Vær opmærksom på, at de fleste kapeller – hvorfra messen finder sted – ikke tillader benyttelse af røgelse. Dette af hensyn til andre familier, der måske senere på dagen skal benytte kapellet. 

Enkelte kapeller, for eksempel Bispebjerg Søndre Kapel kan give særlig tilladelse, hvis man bestiller det sidste tidspunkt på dagen. Men som udgangspunkt er de ikke glade, hvis der er meget oprydning.

En munk (lama) vil forestå handlingen – en messe – hvor kisten altid er åben. For udenforstående kan en buddhistisk messe virke meget intens, tæt på og direkte. Drop derfor de store kistedekorationer til gulvet.

I forbindelse med messens gennemførelse lægges alle blomster op i kisten omring afdøde, ofte personligt. Der vil være kamera fremme, og bedemanden vil også kunne assistere med filmning af handlingen, så familie i hjemlandet også kan følge med på Skype, Messenger eller andet socialt medie.

I Danmark kan man mødes på 3. dagen efter døden for at hjælpe afdøde ved at bede og recitere; også på 49.-dagen kan man mødes for at udføre de sidste afgørende ritualer og recitationer med lamaen.


Buddhistiske gravsteder / kirkegårde

Der er buddhistiske gravpladser på de store kommunale kirkegårde, og ellers benyttes den lokale kirkegård. Det er også muligt at hjemtage urne for udførsel til hjemlandet – eller bedemanden kan hjælpe med at arrangere askespredning over havet i Danmark.

Ønskes fragt til udlandet, vil bedemanden hjælpe med ekstra dokumentation for sikkerhedskontrol ved afrejse og lokale toldmyndigheder ved indførsel af en askeurne. 

Fragt af en askeurne vil normalt forestås af et familiemedlem, der har askeurnen med som håndbagage.


Peter Holm

Tidligere instruktør på bedemand uddannelsen og kan derfor svare på alle spørgsmål ved et dødsfald. Få Peters rådgivning lige nu på telefon eller møde.

  70 25 25 33

Per Holm

Bedemand med 20.000 tilfredse familie. Ring for gratis rådgivning hos Per eller få man til et uforpligtende møde i privaten inden for en time.

  70 25 25 33

Christian Holm

Har 10 års erfaring med som bedemand. Ring hele døgnet til Christian og få vejledning for gennemførsel af en unik begravelse eller bisættelse i hele landet.

  70 25 25 33


Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33