Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
  .

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 10.824,-
Ceremoni weekend: 12.899,-
Uden ceremoni: 10.104,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.994,-
Ceremoni weekend: 13.789,-
Uden ceremoni: 8.599,-

Flagreglement ved begravelse 

Hvorfor starter en begravelse med Dannebrog på først halv og sidst hel stang ved en begravelse eller bisættelse?

Derfor hejses Dannebrog

At flaget hejses på halv stang, handler om sjælens opstandelse til himmerige. Når præsten har gennemført begravelsesritualet, hejses Dannebrog fra halv til hel stang for nu at hylde afdøde for sin opstandelse til Gud, som Jesus gjorde på Kristi himmelfartsdag - 6. torsdag efter skærtorsdag.


Ved en begravelse i kiste, hejses flaget, efter kisten er blevet jordfæstet, og afslutter dermed begravelseshandlingen. Ved en bisættelse hejses flaget efter jordpåkastelsen, der afslutter begravelsesritualet, før sidste salme synges og der kan bæres ud til den ventende rustvogn.

Men det starter faktisk meget tidligere, da et Dannebrog på halv stang altid har noget med dødsfald at gøre. Hvis det for eksempel er muligt, at afdødes kisteophold kan ske i kirken, hejses Dannebrog altid på halv stang, før vores ankomst med afdøde i kisten til kapellet.

Faktisk hejses et flag altid først til tops, før man så efterfølgende sænker flaget ned på halv stang, der symboliserer sorg.


Flag på kiste ved en begravelse

Der er ingen regler for, hvordan en kiste udsmykkes, kun hvordan Dannebrog benyttes. Et flag må ikke røre jorden eller være underlag for en kistedekoration eller kistepynt. Genstande, som evt. lægges på kisten – hvor Dannebrog ligger på kisten – skal være løsgenstande som en hat, personlige genstande eller andet. 

Ligeledes er det ikke tilladt at jordfæste eller brænde Dannebrog. Efter højtideligheden i kirke eller ceremonien fra kapel tages flaget af kisten umiddelbart inden udbæring til rustvogn eller på gravplads før jordfæstelse, hvis der er tale om en begravelse.

Klub flag på kisten

Reglerne om flag på kisten gælder for benyttelse af alle nationale flag. Men er der tale om et klubflag, er der intet til hinder for at pynte kisten med blomster oven på flaget, brænde flaget eller jordfæste afdøde med eksempelvis afdødes favoritfodboldhold eller motorcykelklubs flag.

Ring hele døgnet til vores vagthavende bedemand for en uforpligtende samtale om en mulig begravelse eller bisættelse, hvor en askeurne afslutningsvis skal nedsættes i et gravsted på en kirkegård eller askespredes over åbent hav i en økologisk sø-urne.


Per Holm

Bedemand med 20.000 tilfredse familier. Ring for gratis rådgivning hos Per eller få en samtale om flagreglementet ved kirkelige højtideligheder.

  70 25 25 33

Christian Holm

Har 10 års erfaring med som bedemand. Ring hele døgnet til Christian og få vejledning for gennemførsel af en unik bisættelse med flag på kisten i kirke.

  70 25 25 33

Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33