Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
.

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 9.474,-
Ceremoni lørdag: 11.469,-
Uden ceremoni: 8.179,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 10.469,-
Ceremoni lørdag: 12.464,-
Uden ceremoni: 8.574,-

Begravelse som muslim

Vælg en bedemand med 10 år erfaring med muslimske begravelser. Få det bedste af begge verdener, både dansk begravelsesservice og etnisk forståelse.

Alle rettroende muslimer bliver begravet i kiste. Dette i muslimsk indviet jord på særlige afdelinger på de etablerede kommunale kirkegårde eller dedikerede muslimske gravpladser, for eksempel i Brøndby.

Ring hele døgnet 70 25 25 33 til vores vagthavende bedemand for rådgivning.


Begravelsesritualet som muslim

For at vi som bedemænd kan overholde de religiøse retningslinjer, kræver det både forståelse af traditionerne og et netværk ind i alle og trossamfund over hele landet, så vi hurtigt kan få arrangeret begravelsen.

Lad bedemanden arrangerer for rustvognskørsel til moske, hvor imam og familien vil kunne tage imod og bære ind i moskeen for gennemførsel af den religiøse vask og iklædning af kafan / hvidt ligklæde.

Efter imamens bøn (janazah), ilægges igen i kiste og bæres så ud til rustvogn. Fra moskéen køres i kortege til kirkegården, hvor bedemanden har sørget for, at alt er klar på begravelsespladsen.

Jordfæstelse med eller uden kiste

På enkelte kirkegårde tillader man jordfæstelse uden kiste. Dette f.eks. på Den Muslimske Gravplads i Brøndby, mens de kommunale kirkegårde i de store byer, alle har krav om jordfæstelsen skal ske i kiste.

Hvis der ønskes begravelse uden brug af kiste, vil afdøde i sin simpelhed blive taget op af kisten på gravpladsen. Dette oftest i samarbejde med kirkegårdens personale og familien, oftest sønner og brødre.

Efter jordfæstelse på muslimske gravpladser, tildækkes afdøde med granit-planker for at skabe et solidt gravkammer. Begravelsen afsluttes med graven "tilkastes" af familien med skovle og/eller brug af gravemaskine.


Deltager imamen ved graven?

Nej, oftest ikke. Umiddelbart før jordfæstelsen - og med en hånd på kisten, messer/citerer et familiemedlem fra Koranen, mens alle går omkring graven for en sidste berøring / afsked med afdøde, inden der jordfæstes.

Efter danske forskrifter ville man nu kaste en rose ned til kisten, men ved muslimske begravelser kaster alle en håndfuld jord på kisten eller direkte på afdøde i Kafan, før gravkammeret forsegles med granitplanker.

Vær opmærksom på, at benyttelse af moske for den religiøse vask koster mellem 2-3.000 kr. eller hvad familien har råd til. Blomster er velkomne, men donationer til dækning af begravelsesudgifterne, er mere velset.

Peter Holm

Tidligere instruktør på bedemand uddannelsen og kan derfor svare på alle spørgsmål ved et dødsfald. Få Peters rådgivning lige nu på telefon eller møde.

  70 25 25 33

Per Holm

Bedemand med 20.000 tilfredse familie. Ring for gratis rådgivning hos Per eller få man til et uforpligtende møde i privaten inden for en time.

  70 25 25 33

Christian Holm

Har 10 års erfaring med som bedemand. Ring hele døgnet til Christian og få vejledning for gennemførsel af en unik begravelse eller bisættelse i hele landet.

  70 25 25 33


Deltager ved en islamisk begravelse

Som udenforstående – der måske er vant til meget stille begravelses handlinger i folkekirke-regi med salmesang og præst – kan man fra tv have en opfattelse af, at en muslimsk begravelse er kaotisk og højtråbende. Dette er langtfra tilfældet, og slet ikke i Danmark.

Og man må meget gerne – også som ikke-muslim eller tilhørende andre religioner – være til stede og deltage ved jordfæstelsen. Der kan være begrænsninger i moskeen, mens der åben og fri adgang for deltagelse ved jordfæstelse af kisten på kirkegården eller begravelsespladsen.

Donation og pengegaver

Donationer bør gives til familien, imamen eller en repræsentant for trossamfundet som tilskud til dækning af udgifterne. Eksempelvis koster det over 20.000 kr. for oprettelse af et gravsted på en muslimsk gravplads, mens de kommunale kirkegårde koster under 15.000 kr.

En enkelt rose eller et smukt stearinlys til graven er velset. Har man blomster med, lægges disse ved siden af graven og vil af kirkegårdens personale og bedemanden blive lagt på graven, når graven er tildækket / tilkastet med jord og begravelseshandlingen er slut.


Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33