Bestil os online

Start uforpligtende vores e-mærket onlinebestilling, og vi kontakter dig for samtale inden for 15 minutter.top
.

Begravelse

I forlængelse af ceremonien bæres ud til gravpladsen for afsluttende jordfæstelse af kisten i gravstedet.

- Bedemand ordner alt
- Arrangerer med kirke
- Begravelseshjælp
- Iklædning i eget tøj
- Ilægning i hvid kiste
- Rustvogn, 1x15 km.
- Op til 90 dages kredit

Fra 7.787,-
Ceremoni lørdag: 9.869,-
Uden ceremoni: 7.192,-

Bisættelse

Efter ceremonien køres i rustvogn til krematorium, så en urne kan nedsættes el. askespredes til havs.

- Forvent fuld service
- Finder præst og kapel
- Hvid standard kiste
- Iklædning & ilægning
- Øko-urne el. Sø-urne
- Rustvogn, 2x15 km.
- Kort eller tilkøb kredit

Fra 9.282,-
Ceremoni lørdag: 11.277,-
Uden ceremoni: 7.487,-

Begravelse som muslim

Vælg en bedemand med 10 år erfaring med muslimske begravelser. Få det bedste af begge verdener, både dansk begravelsesservice og etnisk forståelse.

Begravelsesritualet som muslim


Alle rettroende muslimer bliver begravet i kiste. Dette sker i muslimsk indviet jord på særlige afdelinger på de etablerede kommunale kirkegårde eller dedikerede muslimske gravpladser, for eksempel i Brøndby. Og som bedemænd ved vi, at begravelseshandlingen skal gennemføres gerne inden for 24 timer.

Som udenforstående – der måske er vant til meget stille begravelseshandlinger i folkekirke-regi – kan man fra tv have en opfattelse af, at en muslimsk begravelse er kaotisk og højtråbende. Dette er langtfra tilfældet, og slet ikke i Danmark.

Og man må meget gerne – også som ikkemuslim eller tilhørende andre religioner – være til stede og deltage ved jordfæstelsen. Der kan være begrænsninger i moskeen, mens der åben og fri adgang for deltagelse ved jordfæstelse af kisten. Kremering er ikke anvendt i den muslimske tro.  

Selve det religiøse ritual og bønnen (janazah) for den afdøde foregår i den lokale moske med familien. Dette sker, inden selve begravelsen gennemføres.

Bedemanden vil sørge for rustvognskørsel til den lokale moske, hvor en imam og familien vil tage imod. I moskeen vil afdøde blive vasket og klargjort før iklædning af en kafan – et hvidt ligklæde til benyttelse ved begravelsen. 

Vask og iklædning af afdøde kan også ske i kapellet, hvis familien ikke ønsker at benytte moskeen. Når de religiøse ritualer er gennemført og afdøde er klargjort, ilægges først i kisten og bæres så ud til rustvogn. 

Fra moskéen køres i kortege direkte til kirkegården, hvor bedemanden har sørget for, at alt er klar på begravelsespladsen. Familien bærer kisten fra rustvognen til gravpladsen, hvor der jordfæstes

I forlængelse af jordfæstelsen - og med en hånd på kisten, siges normalt et par ord fra et familiemedlem eller en imam, hvorefter alle går omkring gravpladsen, røre ved kisten, hvorefter der jordfæstes. Efter danske forskrifter ville man nu kaste en rose eller en anden blomst ned til kisten, men ved muslimske begravelser kaster alle en håndfuld jord på kisten. 

Donationer og pengegaver bør gives til familien, imamen eller en repræsentant for trossamfundet som tilskud til dækning af begravelsesudgifterne. Dette frem for blomster. En enkelt rose eller et smukt stearinlys til graven er velset. Har man blomster med, lægges disse ved siden af graven og vil af kirkegårdens personale og bedemanden blive lagt på graven, når graven er tildækket med jord


Peter Holm

Tidligere instruktør på bedemand uddannelsen og kan derfor svare på alle spørgsmål ved et dødsfald. Få Peters rådgivning lige nu på telefon eller møde.

  70 25 25 33

Per Holm

Bedemand med 20.000 tilfredse familie. Ring for gratis rådgivning hos Per eller få man til et uforpligtende møde i privaten inden for en time.

  70 25 25 33

Christian Holm

Har 10 års erfaring med som bedemand. Ring hele døgnet til Christian og få vejledning for gennemførsel af en unik begravelse eller bisættelse i hele landet.

  70 25 25 33


Hvad siger vores familier?


Ring nu – 70 25 25 33